| HU NL 200 | |
|
|
Author | Message |
---|
DisD Team Pokerica
Number of posts : 1456 Location : Zagreb Poker Site : Unibet, GoalWin, Party Poker, Expekt Karma : 74
| Subject: HU NL 200 01.04.09 18:11 | |
| Protivnik je igrao dosta agresivno s puno preflop agresije. Odlučio sam floatati flop i uzeti pot na turnu jer mislim da ćešće ovdje nema mnogo. Ovaj bet na turnu baš kao i as koji je došao mi se ne svidja previše... Ako ovako odigram preflop i flop, dali je turn all in ?
Party Poker No-Limit Hold'em, $2.00 BB (2 handed) - Party-Poker Converter Tool from FlopTurnRiver.com
Hero (Button) ($214.50) SB ($274.45)
Preflop: Hero is Button with A:diamond:, 9:club: Hero bets $5, SB raises $16, Hero calls $12
Flop: ($36) 2:club:, 8:spade:, 6:heart: (2 players) SB bets $25, Hero calls $25
Turn: ($86) A:spade: (2 players) SB bets $54, Hero raises to $171.50 (All-In) | |
|
| |
Andrew Dva para
Number of posts : 109 Location : Osijek Karma : 0
| Subject: Re: HU NL 200 01.04.09 18:20 | |
| uz sve to sto si naveo, mislim da je ovo cisti standard shove, sad ce tekma pa i se neda puno pisati =))
nh | |
|
| |
Lorki Team Pokerica
Number of posts : 100 Location : Busto Town Poker Site : Lakocemo Karma : 5
| Subject: Re: HU NL 200 02.04.09 6:53 | |
| Kako je odigrano mislim da je to shove. Ako je bio jako agresivan PF ima wide range ne znači da mora ovdje imati jačeg asa.
Što je bilo nuts/thin/draw/air? | |
|
| |
RedRaw Team Pokerica
Number of posts : 1884 Location : Zagreb Poker Site : PokerStars / FTP Karma : 84
| Subject: Re: HU NL 200 02.04.09 10:50 | |
| Ja nisam bas siguran da je to shove.
Zasto shoveat kad cemo onda rijetko dobiti call od losije ruke pogotovo ako je protivnik overall agresivan, sto inace (po meni) znaci da na znakove suprotne agresije odustaje ukoliko stvarno nema kartu.
Naravno da on tu moze callat sa TT-KK ali mislim da ce ih cesce foldati dok njegov range za call ostaju jači AJ+, setovi i 57s i 79s eventualno.
Hocu reci da shoveom pretvaramo ruku djelom u blef jer nema bas slabijih A koji bi nas pozvali ovdje (vjerojatnost da ima 2 para je ovdje veca nego da ce pozvati sa slabijim A koji nisu 2 para), dok callom ne odajemo da imamo A i dajemo priliku protivniku da ispali i 3barrel dok mi i dalje s pozicije imamo lak river shove ukoliko protivnik checkira do nas.
Ne vidim value dovoljan u shoveu jer kao sto rekoh, sumnjam da ce dovoljno cesto platiti sa jakim parovima, iako s vremena na vrijeme sigurno hoce. | |
|
| |
Lorki Team Pokerica
Number of posts : 100 Location : Busto Town Poker Site : Lakocemo Karma : 5
| Subject: Re: HU NL 200 02.04.09 12:47 | |
| Slažem se s tobom, ali mislim da je pot već velik s njegovim raisom 130$, da li se tu isplati callat i dati mu jednu free kartu....Što ćemo na riveru? | |
|
| |
DisD Team Pokerica
Number of posts : 1456 Location : Zagreb Poker Site : Unibet, GoalWin, Party Poker, Expekt Karma : 74
| Subject: Re: HU NL 200 02.04.09 13:04 | |
| upravo su ova dva različita pogleda na ovaj problem i meni bila na pameti. Nekako bi mi ova ruka bilo puno lakša i jasnija da sam bacio prije ili da nije došao as na turnu jer je taj as dio njegovog cont bet rangea zbog kojeg sam foatao flop u nadi daq ću ga istjerati na turnu. Koliko god to bizarno zvuči, mislim da je as često loša karta za mene ako odlučim ovako odigrati.... | |
|
| |
RedRaw Team Pokerica
Number of posts : 1884 Location : Zagreb Poker Site : PokerStars / FTP Karma : 84
| Subject: Re: HU NL 200 02.04.09 13:31 | |
| - Lorki wrote:
- Slažem se s tobom, ali mislim da je pot već velik s njegovim raisom 130$, da li se tu isplati callat i dati mu jednu free kartu....Što ćemo na riveru?
Po meni, bez problema, zato sto sto god da juri nece stici dovoljno puta da mu river shove ili check/fold budu profitabilni ako se mi zasteckamo svaki put jer na riveru poslje njegovog turn beta ostaje jos samo oko 1/2 pota u njegovom stacku. U tom slucaju mi ovdje uvijek zovemo i uvijek guramo river. Da nije tako, onda bi foldali turn, a prije toga bi foldali i na flopu i prije flopa. Ja mislim da vrijednost free karte znacajno pada u 3betanom potu, a pogotovo sto ovo nije davanje free karte. 3betani pot, imamo top par, ajmo probat onda dobiti malo valuea onda kad smo bolji. Za mene je ovdje samo piitanje da li ruku zelis pretvoriti u blef ili guras taj turn all in za value? Ako je za value onda je diskutabilno ja mislim, ako je blef onda moze mozda proci jer ce puno puta otjerati, ali nikada s jace ruke, a poanta blefa je da protivnik baci jacu ruku, ne slabiju. Po meni... call >>>>>>>>> shove >>> fold | |
|
| |
Martini Team Pokerica
Number of posts : 427 Location : Zagreb Poker Site : Expekt Karma : 29
| Subject: Re: HU NL 200 02.04.09 17:09 | |
| Slažem se s Redrwaom u potpunosti da je bolje kolat i to 70 posto vremena barem. Ipak, treba zgurat tu i tamo da kamufliramo poteze kad želimo zgurat straight draw ili neki semibluff u tom spot-u. | |
|
| |
BiniTheMan Team Pokerica
Number of posts : 57 Location : Zagreb Poker Site : PartyPoker, FullTilt, PokerStars Karma : 18
| Subject: Re: HU NL 200 09.04.09 17:38 | |
| Nisam sve pročitao ali turn shove je gros. Foldaš slabije a to je optimalna karta za villain river bluff. Check call, check call je standard play ili vbet river ako checkira. | |
|
| |
BiniTheMan Team Pokerica
Number of posts : 57 Location : Zagreb Poker Site : PartyPoker, FullTilt, PokerStars Karma : 18
| Subject: Re: HU NL 200 09.04.09 17:39 | |
| - Lorki wrote:
- Kako je odigrano mislim da je to shove. Ako je bio jako agresivan PF ima wide range ne znači da mora ovdje imati jačeg asa.
Što je bilo nuts/thin/draw/air? Obv call osim ako nemaš read da je tight u 3barrelima. Bez readova sigurno call. | |
|
| |
BiniTheMan Team Pokerica
| Subject: Re: HU NL 200 09.04.09 17:40 | |
| - VipHalid wrote:
- Lorki wrote:
- Slažem se s tobom, ali mislim da je pot već velik s njegovim raisom 130$, da li se tu isplati callat i dati mu jednu free kartu....Što ćemo na riveru?
Obv call osim ako nemaš read da je tight u 3barrelima. Bez readova sigurno call. | |
|
| |
BiniTheMan Team Pokerica
| Subject: Re: HU NL 200 09.04.09 17:41 | |
| Krivi post sam quoto. Sry | |
|
| |
knez Dva para
Number of posts : 127 Location : Zagreb Poker Site : fast and loose Karma : 25
| Subject: Re: HU NL 200 13.04.09 11:19 | |
| slazem se s binijem, mislim da shove ovdje bas i nije optimalan i mislim da ljudi cesto precjenjuju balansiranje rangeva u pojedinim prilicno rijetkim spotovima na manjim limitima na kojima ne igras toliko puno s istim ljudima. As je njemu savrsen turn za double/tripple barrel i mislim da shove postize bas to da izbacujes slabije iz rangea i ostavljas ono sto te crusha. Zrak tu moze shoveat river, pa cak i slabije moze shoveat river za value | |
|
| |
DisD Team Pokerica
| Subject: Re: HU NL 200 13.04.09 16:22 | |
| slažem se s navedenim da all in na turnu nije bio idealna igra. Rezultat: ja sam odigrao all in i tip me platio s AJ i dobio ruku | |
|
| |
BiniTheMan Team Pokerica
| Subject: Re: HU NL 200 13.04.09 16:31 | |
| Kad si FISH | |
|
| |
BiniTheMan Team Pokerica
| Subject: Re: HU NL 200 13.04.09 16:37 | |
| Ono što nisam komentira je preflop i flop koji je jaaaaaaako weird imo.
1. Zašto pobogu izabrat A9o za pružanje otpora agro manijaku? 2. Htjet otet na turnu bez ikakvih informacija je malo skupo nije li? Ajmo reći da je došao brick koji si želio daješ 174 za 140 sa zrakom i samo jednim realnim overom bez informacija (ili nam ih nisi rekao). To jednostavno nije dobro. | |
|
| |
Martini Team Pokerica
| Subject: Re: HU NL 200 13.04.09 16:54 | |
| Čini mi se da je Disd imao ideju krast isključivo ako protivnik checkira, tako da ne bi bilo tak skupo, a i dobro je stavio protivnika na overe u ovom slučaju. Činjenica je da je float matematički uvijek čudan i gledan sam za sebe neisplativ. Rijetko ko igra tako da ti napravi floatanje isplativim in the long run, pa ipak je potrebno nekad floatat. Čaki po cijenu malog -EV-a. Treba pitata floating specijalista Pušku .
Last edited by Martini on 13.04.09 16:55; edited 1 time in total (Reason for editing : tipfeleri) | |
|
| |
DisD Team Pokerica
| Subject: Re: HU NL 200 13.04.09 21:35 | |
| - VipHalid wrote:
- Ono što nisam komentira je preflop i flop koji je jaaaaaaako weird imo.
1. Zašto pobogu izabrat A9o za pružanje otpora agro manijaku? 2. Htjet otet na turnu bez ikakvih informacija je malo skupo nije li? Ajmo reći da je došao brick koji si želio daješ 174 za 140 sa zrakom i samo jednim realnim overom bez informacija (ili nam ih nisi rekao). To jednostavno nije dobro. Nije tu toliko bitna jačina ruke nego činjenica da protivnik uglavnom nema mnogo kada to radi i turn nije trebao biti skup jer bi protivnik najčešće checkirao turn da nije pogodio asa( ili dečka) pa bi moj bet na turnu bi bio dovoljan da uzmem pot. Baš kao što je Martini napisao floatanje nije matematički isplativo i generalno preporučljiva igra, ali mislim da je ponekada dobro tako odigrati(pogotovo u HU) iz više razloga ( protiv igrača koji 3 betaju preflop light i onda continuation bet-aju) jer nemožemo baš uvijek čekati kartu i onda ih uzeti jer ponekad karta ne dodje. Naravno da je moja igra diskutabilna i upravo sam zato i postao ovo ruku jer smatram da to i je cilj foruma (da svi stavljamo ruke za koje mislimo da nismo najbolje odigrali ili ruke koje su diskutabilne) | |
|
| |
BiniTheMan Team Pokerica
| Subject: Re: HU NL 200 19.04.09 12:27 | |
| - Martini wrote:
- Čini mi se da je Disd imao ideju krast isključivo ako protivnik checkira, tako da ne bi bilo tak skupo, a i dobro je stavio protivnika na overe u ovom slučaju.
Činjenica je da je float matematički uvijek čudan i gledan sam za sebe neisplativ. Rijetko ko igra tako da ti napravi floatanje isplativim in the long run, pa ipak je potrebno nekad floatat. Čaki po cijenu malog -EV-a.
Treba pitata floating specijalista Pušku . Ma nemam ja ništa protiv floatanja ali svaki play MORA biti +ev inače ga treba izbacit. Tako i sam float na flopu protiv nekih ljudi je generalno +ev al ulazak u takve situacije s A9 je ono što mene hebe. Za to generalno treba prilagodit range na solidne Kx i visoke conectore a ne Ax. Neovisno o villainu Ax generalno loše playa u 3betanima iz mojeg iskustva. | |
|
| |
knez Dva para
Number of posts : 127 Location : Zagreb Poker Site : fast and loose Karma : 25
| Subject: Re: HU NL 200 19.04.09 13:52 | |
| ne slazem se da svaki play MORA bit +ev. svaki play bi trebao biti +ev dugorocno, no u vakuumu je puno playeva -ev. npr. kad balansiras rangeve ti nekada radis -ev playeve da bi ti range u pojedinim spotovima bio dobro izbalansiran sto ce ti kasnije donijeti veci ev kad se nades ponovno u slicnim situacijama. | |
|
| |
Martini Team Pokerica
| Subject: Re: HU NL 200 19.04.09 14:56 | |
| - knez wrote:
- ne slazem se da svaki play MORA bit +ev. svaki play bi trebao biti +ev dugorocno, no u vakuumu je puno playeva -ev. npr. kad balansiras rangeve ti nekada radis -ev playeve da bi ti range u pojedinim spotovima bio dobro izbalansiran sto ce ti kasnije donijeti veci ev kad se nades ponovno u slicnim situacijama.
Slažem se od prve do zadnje riječi. Puštaš EV u nekim spotovima, da bi ti ukupna igra bila manje exploitable, dakle s više EV-a. | |
|
| |
Sponsored content
| Subject: Re: HU NL 200 | |
| |
|
| |
| HU NL 200 | |
|