| Kad i da li ovo foldat? | |
|
+5veyst555 lolredline puska_zg knez bicko 9 posters |
Author | Message |
---|
bicko Team Pokerica
Number of posts : 657 Location : Zagreb Poker Site : Party, Unibet, Betfriends Karma : 67
| Subject: Kad i da li ovo foldat? 11.04.10 13:31 | |
| $1/$2 No Limit Holdem PartyPoker 2 Players Hand Conversion Powered by weaktight.com Protivnik je bio ptilično str8forward agro na poziciji bez tendencija da luduje post flop. Ipak, igrali smo prekratko vrijeme za neki bolji sud
Stacks: SB bicko ($201) BB kakcam7 ($224.40)
Pre-Flop: ($3, 2 players) bicko is SB [9h] [8c] bicko raises to $6, kakcam7 raises to $20, bicko calls $14
Flop: [Js] [3s] [8d] ($40, 2 players) kakcam7 bets $28, bicko raises to $56, kakcam7 goes all-in $176.40, bicko goes all-in $125
Turn: [As] ($425.40, 2 players, 2 all-in)
River: [Td] ($425.40, 2 players, 2 all-in) | |
|
| |
knez Dva para
Number of posts : 127 Location : Zagreb Poker Site : fast and loose Karma : 25
| Subject: Re: Kad i da li ovo foldat? 11.04.10 18:00 | |
| ovo je uzasno na toliko razlicitih razina... | |
|
| |
puska_zg Dva para
Number of posts : 133 Location : zagreb Poker Site : stars, ftp, party, goalwin Karma : 5
| Subject: Re: Kad i da li ovo foldat? 11.04.10 18:41 | |
| - knez wrote:
- ovo je uzasno na toliko razlicitih razina...
+1 | |
|
| |
lolredline Tris
Number of posts : 190 Location : ZG Poker Site : FT Karma : 27
| Subject: Re: Kad i da li ovo foldat? 11.04.10 19:27 | |
| 1. fold pf 2. zasto raise flop, pretovris osmicu u blef jednom kad raiseas flop, nema te sta callat/zgurat protiv cega si dobar. mozes se jedino nadat da cee zgurati FD, ali ni onda nisi u nekoj bajnoj situac jer uglavnom ima overe - jos hrpu outova. call i vidi na turnu - to je std | |
|
| |
veyst555 Boja
Number of posts : 527 Location : Value Town Poker Site : None Karma : 45
| Subject: Re: Kad i da li ovo foldat? 11.04.10 20:51 | |
| Sry da nisi krivu ruku postao, ne vezem pitanje iz topica s rukom ?
Ako ne: da i uvjek. | |
|
| |
eSco Pokerica
Number of posts : 1813 Location : LOL Poker Site : CSB Karma : 93
| Subject: Re: Kad i da li ovo foldat? 11.04.10 20:54 | |
| - bicko wrote:
- Protivnik je bio ptilično str8forward agro na poziciji bez tendencija da luduje post flop. Ipak, igrali smo prekratko vrijeme za neki bolji sud
cemu onda takav play? | |
|
| |
dfable Pokerica
Number of posts : 1375 Location : Baderna-Istra Poker Site : Ongame Karma : 22
| Subject: Re: Kad i da li ovo foldat? 11.04.10 20:55 | |
| - veyst555 wrote:
- Sry da nisi krivu ruku postao, ne vezem pitanje iz topica s rukom ?
Ovo sam ga i ja mislio pitati, ali nisam želio prvi. | |
|
| |
bicko Team Pokerica
Number of posts : 657 Location : Zagreb Poker Site : Party, Unibet, Betfriends Karma : 67
| Subject: Re: Kad i da li ovo foldat? 12.04.10 0:21 | |
| Play nije dobar i nije standardan, ali nisam zbog toga postao. 1. preflop call je iznimka koju rijetko zbog miksanja ipak radim i mislim da nije greška, ipak u HU treba biti i ponešto nelogičnih poteza koji se na razne načine mogu kasnije naplatiti. U to čvrsto vjerujem. 2. Slažem se i da je call na flopu bolja opcija, iako ima svoje manjkavosti i nisam siguran da uvijek treba samo callati u ovim situacijama. Ono što me najviše zanima je matemetički dio nakon njegovog all ina na flopu tj kad me tip zgura i moram platiti oko 120 za oko 300. Dakle, trebam oko 30% osvojiti da call bude isplativ, mojih 5 outera mi daje oko 20%..Dakle, pitanje je da li on tu ima dovoljno drawing handova da skupa s 20% protiv overparova doguram do 30% koliko mi treba za call..Imam svoje mišljenje o odluci koje ću kasnije postati. Htio sam smo reći da odluka o callu ili foldu all ina na flopu nije tako jednostavna kako ste ju prikazali, dapače ovisi o dosta faktora. I da, molim malo više matematike u odgovorima, previše ste mi paušalni i nemaštoviti | |
|
| |
DisD Team Pokerica
Number of posts : 1456 Location : Zagreb Poker Site : Unibet, GoalWin, Party Poker, Expekt Karma : 74
| Subject: Re: Kad i da li ovo foldat? 12.04.10 1:03 | |
| Slažem se da nije dobro odigrano.
PF se moze platiti 3 bet na poziciji s vremena na vrijeme s kartama tipoa 89, ali je na flopu najbolje platiti ako je streight forward igrac i ovisno sto dodje na turnu baciti/ ili shipat
Protiv igraca za kojeg kažeš da je predvidljiv je mini rejz na flopu paljenje love i ima puno sretnijih načina da mu se uzme lova ili da se provjeri njegov 3 bet i jačina.
P.s. bilo bi zanimljivo da nas Puška s vremena na vrijeme počasti s ponekim konstruktivnim i argumentiranim odgovorom | |
|
| |
veyst555 Boja
Number of posts : 527 Location : Value Town Poker Site : None Karma : 45
| Subject: Re: Kad i da li ovo foldat? 12.04.10 8:12 | |
| - bicko wrote:
Htio sam smo reći da odluka o callu ili foldu all ina na flopu nije tako jednostavna kako ste ju prikazali, dapače ovisi o dosta faktora. I da, molim malo više matematike u odgovorima, previše ste mi paušalni i nemaštoviti Sve o HU igri stoji, al matematika i rejza i calla je grozna i dalje. Prvo sto mi je glupo je to rejzanje flopa pa onda naguravanje do 30% da se nagovoris na call?!???!? Po toj logici si mogao jednostavno rejzati do 100$, slegnuti ramenima i zakljuciti da si commitan i da ti je 5 outova i vise nego dosta za call. Ako je str8foward igrac, njegov preflop 3 beting range te crusha pa je rejz vrlo diskutabilan jer folda samo dno tipa 77 i jos par kombinacija sve ostalo calla. Kad shova preko, u najboljem slucaju, al ono daleko najboljem je fd sa 2 overa, gdje imas jos -2 outa (spadeovi) od ionako premalo outova. Za matematiku stovaj ovaj text, prob ces i dobit oko nekih 30% za call, sto i dalje ne znaci da je call dobar jer si hand s valueom prvo pretvorio u bluff, a onda odmah iza u diskutabilan (semi) bluff catcher. Tako da uz postovanje iskustvu i znanju (prob puno vecem od moga), meni je ovaj hand totalno izmesaren. | |
|
| |
knez Dva para
Number of posts : 127 Location : Zagreb Poker Site : fast and loose Karma : 25
| Subject: Re: Kad i da li ovo foldat? 12.04.10 11:38 | |
| da, upravo to. Ako se hoces na silu zgurat, commitaj se. Ono gdje je ovdje problem sto tebi ne treba 30%equityja za taj play zato sto ti ne placas 125 za 400 nego doslovno placas 180 za 240 (njegov stack + pot). Tom playu cak ni ne mozes pribrojat fold equity jer ce sve jace zgurat i vecinu slabijeg bacit (osim drawova koji ce imat i over i bit ce flip s tobom). Mozes mozda ubacit neki mali value od protectiona od slabijeg handa, ali to je prilicno zanemarivo i ni priblizno dovoljno. Ne mozes reci:"aha, to je dobar play zato sto sam imao direktne oddove za call". tako isto mozes 3betat 72o za 99% stacka i kad te tip zgura reci:"a dobro, imam 20% equityja a placam 1 za 200, kako supermega plus EV play, najjaci sam ikad." Nikakva matematika ne moze napravit taj play profitabilnim kad se jednom dovedes u takav spot. A ako bas hoces matematiku tog spota, imas pokerstove pa izracunaj, no kazem nemoj sam sebi opravdavat taj play pomocu toga, dovest ce to drugih major spewova u buducnosti sto naravno nije pozeljno | |
|
| |
bicko Team Pokerica
| Subject: Re: Kad i da li ovo foldat? 12.04.10 21:46 | |
| Ovaj play nije bio standardan, i to naravno ne radim često, iako ima situacija gdje s istom kartom biram i slični play jednostavno jer uz drawove za boju, skalu postoji i nešto izgleda da je tip u suludom.. Recimo da je stvar u tajmingu i osječaju za protivnika kad bih iznimno odigrao na sličan način.. Ova situacija je bila kriva jer tipa nisam dovoljno znao za takav risky play, iako u HU meču koji traje, kao što se desilo i ovdje, takvi riskantni potezi se znaju naplatiti poslije jer stvaraju sasvim krivu sliku o protivniku(meni) i manipuliraju ga u krivom smjeru.. Opet to je moje razmišljanje o HU kojeg volim igrati nešablonski i eksperimentiram dosta u tome..Nekad i previše možda | |
|
| |
dfable Pokerica
Number of posts : 1375 Location : Baderna-Istra Poker Site : Ongame Karma : 22
| Subject: Re: Kad i da li ovo foldat? 12.04.10 22:16 | |
| A mene jako zanima rezultat handa | |
|
| |
ZDMitch Full house
Number of posts : 727 Location : ZD/ZG Poker Site : iPoker Network Karma : 39
| Subject: Re: Kad i da li ovo foldat? 12.04.10 23:59 | |
| Da se predstavim - my name is Donk, Cash Donk Tako da ne zamiri bicko što se javljam ode jer ipak sam ja HUsng igrač. Ono što me zanima je line of thinking na flopu. Dakle, čemu minraise?! Što ti taj minraise može donijeti? Meni se čini da je taj minraise prilično loš način da testiraš jačinu njegovog 3beta. Preflop razumijem jer protiv predvidljivih igrača je jako dobro ponekad miksati igru. Oni obično igrajući jednodimenzionalnu igru gledaju i protivnika jednodimenzionalnim očima tako da miks može biti jako profitabilan, naročito s ovakvim kartama koje dobro igraju postflop. Ali flop mi i dalje nije shvatljiv Villain će na ovakvom flopu teško foldati bilo što od svog 3-betting rangea tako da mi je miraise bacanje love. | |
|
| |
puska_zg Dva para
Number of posts : 133 Location : zagreb Poker Site : stars, ftp, party, goalwin Karma : 5
| Subject: Re: Kad i da li ovo foldat? 13.04.10 2:47 | |
| - DisD wrote:
P.s. bilo bi zanimljivo da nas Puška s vremena na vrijeme počasti s ponekim konstruktivnim i argumentiranim odgovorom pa nemam kaj za napisat kad knez obicno sve dobro kaze | |
|
| |
Sponsored content
| Subject: Re: Kad i da li ovo foldat? | |
| |
|
| |
| Kad i da li ovo foldat? | |
|