feeds | |
|
| NL200 - QTo, 2 para na turnu | |
|
+5butko Painkiller0 veyst555 Bora Tajter RedRaw 9 posters | |
Author | Message |
---|
Las&co Tris
Number of posts : 142 Location : Zagreb Poker Site : Unibet, Everest Karma : 1
| Subject: Re: NL200 - QTo, 2 para na turnu 08.01.10 15:59 | |
| Da, ima smisla i vjerujem da je to najbolje rjesenje, ali varijanca je cudna stvar i posto sam se nebrojeno puta opekao na taj nacin da dizem value umjesto da uzmem pot odmah, pocinjem sumnjati u ovo "dosta vise slucajeva".
Da, najbolje rjesenje ovdje je bet turn, ali ja se pitam zar je toliko lose uzeti odmah pot, pa makar i ne dobili onoliko koliko bismo mogli? (opcenito govoreci, ne samo za ovaj hand) | |
| | | kljukac Jedan par
Number of posts : 34 Location : Bjelovar Karma : 0
| Subject: Re: NL200 - QTo, 2 para na turnu 08.01.10 17:21 | |
| definitivno bet turn. villain je ovdje vrlo rijetko bolji od nas. AK bi 3betao preflop, isto tako i QQ ii JJ, tako da je veoma mala šansa da ima set ili nutse. može imati 10 10, ali opet rijetko jer mi imamo jednu. može slowplayati K,9 ili 8,9. zato mislim da je najbolja opcija betat turn i callat shove jer će on tu po meni shovat i dosta handova tipa par+draw ili samo top parova. ako river dođe A,K,9 ili herc i on shova, bliži sam foldu jer kao što red kaže, tu će igrači rijetko bluffat bez pozicije. | |
| | | RedRaw Team Pokerica
Number of posts : 1884 Location : Zagreb Poker Site : PokerStars / FTP Karma : 84
| Subject: Re: NL200 - QTo, 2 para na turnu 08.01.10 17:37 | |
| Je, lose je. Zato sto uzeti odmah pot je nuspojava koja se desava kada protivnik nema nesto u ruci ili nije voljan platiti za svoj draw ili kada bluffamo. Ovdje ne bluffamo, dakle, trazimo value.
Ako s turna na river ima recimo 18% sanse da pogodi svoj draw i ti znas 100% da je on na drawu, zasto bi mu zelio uzeti pot odmah? Bolje da svih 100% plati onoliko koliko mislis da ce maksimalno platiti bez folda i onda neka 18% puta pogodi. Ostatak vremena ce promasiti i ti ces time imati direktan profit.
Ako u istoj situaciji zelis, kako kazes, pot uzeti odmah, onda recimo guranjem all in na turnu se desava situacija da ce platiti vrlo vrlo vrlo mali postotak vremena (jer je to veliki overbet) a vecinu vremena kada plati biti ces u gadnoj banani te ovaj relativno mali pot nece biti nadomjestak za sve izgubljene novce kada gurnes all in a przen si. | |
| | | veyst555 Boja
Number of posts : 527 Location : Value Town Poker Site : None Karma : 45
| Subject: Re: NL200 - QTo, 2 para na turnu 08.01.10 18:03 | |
| Varijanca nije "cudna stvar" varijanca je varijanca, bez obzira sto se netko par puta opekao - RedRaw wrote:
- Mislim da ako on shovea u tebe na riveru na scare kartu da je to onda fold puno vise nego call. Jednostavno, puno pre rijetki su bluffovi na taj nacin. Hint.. dakle, mi mozemo bluffati u slicnim spotovima na taj nacin
Ovo ima jako puno smisla, tnx. | |
| | | BeliDeda Dva para
Number of posts : 91 Location : zg Poker Site : Full Tilt Poker, PokerStars Karma : 10
| Subject: Re: NL200 - QTo, 2 para na turnu 10.01.10 14:40 | |
| turn shove potpisujem prevelik je broj scare cards a od villaina ionako možemo očekivati bluff na riveru na bilo koji heart ili 9, K ili A nešto mi govori da u slučaju flopanog str8a villain ne bi samo callao zbog FD protectiona i punjenja pota - nekako ga nisam svrstao u vrst igrača koji tako igra, čisto subjektivno postoji bolji način bet/call koji nam daje veću vjerojatnost da ćemo value naplatiti (nije isključen shove call na -av) ali nakon blanka na turnu pot u iznosu 30bb nije loša stvar za pokupiti u opasnoj situaciji svakako bi se dobrano nasmijao da nakon shove calla vidim 44, recimo u svakom slučaju na riveru postoje 4 outa, ako skriva QQ onda ako već mora biti bet, moj odabir je overbet na ravno 50% preostalog stacka da villain zna što znači svaki cb | |
| | | Sponsored content
| Subject: Re: NL200 - QTo, 2 para na turnu | |
| |
| | | | NL200 - QTo, 2 para na turnu | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | You cannot reply to topics in this forum
| |
| |
| |