| No limit Hold'em $0.10/$0.25, Pocket aces | |
|
|
Author | Message |
---|
M88 Set
Number of posts : 347 Location : Hrvatska Poker Site : ? Karma : 12
| Subject: No limit Hold'em $0.10/$0.25, Pocket aces 24.10.09 16:41 | |
| I tako, probao ja malo odigrat koju cash game (koje inače ne volim, igram najviše SitNGos, turnire, freerollove itd.) i dogodi se ovo: http://www.pokerhand.org/?4816286 Jesam li i kako mogao to izbjeć? Znam da je moj preflop raise vjerojatno premalen, ali oba igrača su u dotadašnjoj igri bili krajnje tight, a mislim da se s Asevima ne isplati samo pokupit blindove. Btw, imao sam još jednu situaciju sat vremena prije di sam rejzao 3x big blind s Asem i Kraljem, protivnik ide all in (5 dolara tu negdje), ja sam callao, on je imao dame i dobio. Je li to OK call? Možda matematički je, ali ako se uzme u obzir da do tad lik nije odigrao nijednu ruku jedno 10 min. možda i ne? E da, živio backgammon. Tu se čovjek bar ne iznervira toliko, a zarada je brža. | |
|
| |
kanper Set
Number of posts : 317 Location : . Poker Site : . Karma : 1
| Subject: Re: No limit Hold'em $0.10/$0.25, Pocket aces 24.10.09 16:56 | |
| definitivno pf raise ti mora biti min 3bb ako si na buttonu, a na flopu moras ici all in bez tih minraisova jer tu dajes dobre oddse flush drawovima. Ako si short kao sto si bio, onda sto prije zagurat svu lovu na stol pa sta bude. AA nikad nemoj slowplayat na late position jer ce te pozvat sa suited connectorima, pocket parovima i face kartama.
Ovo s AK sto si odigrao sasvim normalno
Last edited by kanper on 24.10.09 16:59; edited 1 time in total | |
|
| |
grandcule Team Pokerica
Number of posts : 101 Location : zagreb Poker Site : PokerStars Karma : 33
| Subject: Re: No limit Hold'em $0.10/$0.25, Pocket aces 24.10.09 16:58 | |
| -nažalost ovo nisi mogao nikako izbjeć jer bi ti oba protivnika s ovim rukama platitli i 3xBB preflop raise. Osobno ne volim minraise na buttonu jer ti tim poručuješ protivnicima da želiš call, a to je već samo po sebi sumnjivo. Mislim da je najbolje sa AA standardno raisat 3xBB jer će te puno puta 3-betat sa Ax, malim parovima i sl. misleći da kradeš blindove, a i postoji mogućnost squeeza od BB(koji je ovdje sa 44 vrlo realan), na što ćeš ti 4-betat ili odigrat all in sa ovako short stackom. + greška na turnu. Premali raise. Pošto imaš još jednog igrača iza sebe, na ovako opasnom boardu raise do $2,50 je ok. Pošto si bio short all in na turnu.
-za 20BB ne bacaš AK, ok call, 10 min i nije tako puno | |
|
| |
zed Tris
Number of posts : 162 Location : disi Poker Site : fulltilt Karma : 7
| Subject: Re: No limit Hold'em $0.10/$0.25, Pocket aces 24.10.09 17:21 | |
| - M88 wrote:
- http://www.pokerhand.org/?4816286
Jesam li i kako mogao to izbjeć? Znam da je moj preflop raise vjerojatno premalen, ali oba igrača su u dotadašnjoj igri bili krajnje tight, a mislim da se s Asevima ne isplati samo pokupit blindove. Izbjegavaj postanje rezultata kad stavljaš hend, tako ćeš dobit bolje odgovore . Ne slažem se da se s asevima ne isplati samo pokupit blindove. Minraisom dovlačiš igrače sa stvarno random kartama (pogotovo sb i bb) i baš ti i ne pomaže pri određivanju protivničkog hand rangea. Vjeruj mi, sretniji si kad pokupiš blindove nego kad zbog gluposti izgubiš cijeli stack. Što se henda tiče, prilično sam siguran da ti je rejz premali ali to je sve što mogu reć a da ne baljezgam. Jedan mali savjet: nemoj se bojat raise slidera | |
|
| |
M88 Set
| Subject: Re: No limit Hold'em $0.10/$0.25, Pocket aces 27.10.09 15:58 | |
| Evo opet sranje s asevima, pa me zanima jesam mogao izbjeć ili je bad beat u pitanju ?
http://weaktight.com/1633621 | |
|
| |
grandcule Team Pokerica
| Subject: Re: No limit Hold'em $0.10/$0.25, Pocket aces 27.10.09 16:55 | |
| nažalost ovdje nisi mogao ovo izbjeć jer tvoj protivnik nije dovoljno deep (40BB) da ti tu baciš AA. Ovdje je bolji preflop raise do $1 pošto imaš limpera ispred sebe pa da ne daješ oddove i blindovima da te plate jer s AA ne želiš puno callera u handu. I na turnu premali bet. Pošto ćeš tako i tako platit C/R all in onda ga bolje odmah staviš all in,a ne da mu daješ oddove ako ima eventualno flush draw ili openendera(10,10). | |
|
| |
M88 Set
| Subject: Re: No limit Hold'em $0.10/$0.25, Pocket aces 27.10.09 17:23 | |
| - hrvoje_zg wrote:
- nažalost ovdje nisi mogao ovo izbjeć jer tvoj protivnik nije dovoljno deep (40BB) da ti tu baciš AA. Ovdje je bolji preflop raise do $1 pošto imaš limpera ispred sebe pa da ne daješ oddove i blindovima da te plate jer s AA ne želiš puno callera u handu. I na turnu premali bet. Pošto ćeš tako i tako platit C/R all in onda ga bolje odmah staviš all in,a ne da mu daješ oddove ako ima eventualno flush draw ili openendera(10,10).
Znam da postoji opasnost od puno callova ali užasno je neki tight stol bio tako da sam zato rejzao samo 3x BB. Ovo za turn se slažem. Mene je ona dama prestrašila jer sam mislio da ima (ili slaže) skalu. Ali da, pošto ovako ionako ne bacam aseve trebao sam odmah ić all-in. | |
|
| |
zed Tris
| Subject: Re: No limit Hold'em $0.10/$0.25, Pocket aces 27.10.09 17:49 | |
| - M88 wrote:
- Znam da postoji opasnost od puno callova ali užasno je neki tight stol bio tako da sam zato rejzao samo 3x BB.
Obavezno prestani ovako razmišljat, takvim "navlačenjem" protivnika samo sebe stavljaš u lošu poziciju. Tu i tamo betati manje s asevima i drugim dobrim kartama je oke, malo mixaš igru, ali razlog zbog kojeg si ti to napravio nije dobar. | |
|
| |
M88 Set
| Subject: Re: No limit Hold'em $0.10/$0.25, Pocket aces 27.10.09 18:44 | |
| - zed wrote:
- M88 wrote:
- Znam da postoji opasnost od puno callova ali užasno je neki tight stol bio tako da sam zato rejzao samo 3x BB.
Obavezno prestani ovako razmišljat, takvim "navlačenjem" protivnika samo sebe stavljaš u lošu poziciju. Tu i tamo betati manje s asevima i drugim dobrim kartama je oke, malo mixaš igru, ali razlog zbog kojeg si ti to napravio nije dobar. Misliš stvarno da na 0.10$/$0.25$ levelu treba mixat igru? Ne cine mi se moji suigraci toliko napredni. Ali u pravu si u vezi navlacenja, ne prakticiram to više nakon što sam se opekao par puta. Ovaj put su ipak asevi bili u pitanju pa nisam mogao odolit nakon jedno 20 foldova zaredom. | |
|
| |
zed Tris
| |
| |
M88 Set
| Subject: Re: No limit Hold'em $0.10/$0.25, Pocket aces 28.10.09 2:32 | |
| Serija se nastavlja. Slijedeći put foldam aseve kad ih dobijem. http://weaktight.com/1635210 Svjestan sam da je opet riječ o bad beatu, ne znam samo jesam možda trebao ić all-in odmah preflop nakon njegovog rirejza? Postoji mogućnost da bi on foldao i ovo se ne bi dogodilo. Ali opet, nije li cilj izvuć što više love s asevima protiv jednog jedinog protivnika? Jer gotovo ih sigurno ne bacam ovako ionako! | |
|
| |
PsychoDad Jedan par
Number of posts : 36 Location : Split Poker Site : bwin Karma : 2
| Subject: Re: No limit Hold'em $0.10/$0.25, Pocket aces 28.10.09 9:11 | |
| U ovom zadnjem slucaju, mislim da bi ti rezultat bio isti... AK se ne baca pf... (bar koliko ja znam) :o) | |
|
| |
grandcule Team Pokerica
| Subject: Re: No limit Hold'em $0.10/$0.25, Pocket aces 28.10.09 10:36 | |
| ne all in prije flopa jer imas preveliki stack. Malo veci raise, do $10 je ok. All in na flopu je ovdje ok pošto je flush draw na boardu. | |
|
| |
M88 Set
| Subject: Re: No limit Hold'em $0.10/$0.25, Pocket aces 28.10.09 20:42 | |
| Evo maloprije opet dobio aseve, već me muka uhvatila, ali dobro je ispalo. http://weaktight.com/1636646 Pitanje: Je li rizik od flush drawa ili nekakvog drugog drawa prevelik, tj. trebam li ići all-in na flopu kao što sam i napravio ili ga lagano musti? (ali opet s dovoljno visokim iznosima da ako je na nekom drawu plati više nego što bi prema oddsima trebao) | |
|
| |
grandcule Team Pokerica
| Subject: Re: No limit Hold'em $0.10/$0.25, Pocket aces 28.10.09 22:32 | |
| Ne postoji razlog za gurati all in jer ti je cilj upravo ovo 2. što si naveo. Jedini problem ovdje je što si jako short, tako da ako na flopu odigraš normalan cbet od oko $5 iza ti ostaje još samo $6 i ne postoji karta na turnu zbog koje taj ostatak neće završiti u potu. Tako da ovdje možeš odigrati overbet (all in) jer time dobivaš to da i tebe protivnik možda stavi na flush draw i plati te s top parom kao u ovom slučaju. Inače da imaš normalan stack ovdje bet $4,50-$5. +malo veći raise prije flopa, recimo $3,25-$3,50 jer ti je s AA van pozicije dovoljan jedan caller | |
|
| |
Sponsored content
| Subject: Re: No limit Hold'em $0.10/$0.25, Pocket aces | |
| |
|
| |
| No limit Hold'em $0.10/$0.25, Pocket aces | |
|