| Problem jedne "klasicne" situacije | |
|
|
Author | Message |
---|
Martini Team Pokerica
Number of posts : 427 Location : Zagreb Poker Site : Expekt Karma : 29
| Subject: Problem jedne "klasicne" situacije 27.02.09 2:27 | |
| IPoker Network $5.00/$10.00 No Limit Hold'em - 8 players - View hand 51571 The Official DeucesCracked.com Hand History Converter MP1: $997.20 MP2: $185.00 CO: $215.00 BTN: $984.50 Hero (SB): $1021.00 BB: $1066.00UTG: $1258.75 UTG+1: $950.00 Pre Flop: ($15.00) Hero is SB with K A 2 folds, MP1 raises to $30.00, 2 folds, BTN calls $30, Hero raises to $120.00, BB calls $110, 2 foldsFlop: ($300.00) 9 2 4 (2 players)Hero checks, BB checks Turn: ($300.00) 3 (2 players)Hero checks, BB checks River: ($300.00) K (2 players)Hero bets $210.00, BB raises to $946.00, Hero ? Ova ruka samo je primjer problema koji me muči. Što napraviti u ovakvim i sličnim spotovima kad betamo za value, a zapravo ne znamo što bi na protivnikov Allin, s obzirom da nam je karta prilično "face up". Pogotovo u situacijama sličnoj gore uz obrnute pozicije tako da nam se na riveru dogodi CR all-in. Koja su vaša razmišljanja u situacijama kad najvjerojatnije imate najjaču ruku, ali ćete vrlo rijetko bit isplaćeni, a kad vas, doduše rijetko, protivnici povise zapravo ne možete platiti Je li rješenje smanjiti frekvenciju betanja u tim spotovima, kombinirati s više nutsa i blefa i tako si dati oddove za kol? Meni osobno je teško propustiti betati kralja u ovoj situaciji, pogotovo na obrnutim pozicijama, dakle nakon njegovog tr5ostrukog checka. P.S. Ova situacija je vrlo slična i u raisanom potu (dakle ne 3betanom), ako je board sličan. | |
|
| |
Dom Tris
Number of posts : 199 Location : Playboy Mansion Karma : 0
| Subject: Re: Problem jedne "klasicne" situacije 27.02.09 7:17 | |
| AK...Ana Kournikova...Looks good but never wins....
zanimljiva mi je ova situacija...stvarno neznam kaj bi napravil da se nađem u takvoj...chekiranje do rivera,i onda na tvoj bet lik buba all in....a plaća preeflop raise....da te išel blefat ne vjerujem...ipak je imal poveći stack....nekak mislim da je setnul...al opet...neznam stvarno..... | |
|
| |
bicko Team Pokerica
Number of posts : 657 Location : Zagreb Poker Site : Party, Unibet, Betfriends Karma : 67
| Subject: Re: Problem jedne "klasicne" situacije 27.02.09 10:43 | |
| Odlična situacija za pokušati otjerati sa splita, uglavnom, problem je što ovdje preflop betom, dvostrukim čekom i betom na kralja naprosto kao da smo rekli protivniku da imamo AK, što bolji protivnik uvijek može pokušati iskoristiti. Mislim da je vjerojatnost da tip blefa i da ima neki skriveni monster podjednaka, sve u svemu mislim da udružene šanse da tip tjera sa splita, bluffa ili precjenjuje kartu jesu oko 70% koliko nam približno treba da call bude isplativ.Dakle po meni to je call(bez nekih dubljih informacija o protivniku)Usput, ja bi na ovom flopu svakako ispalio prvi bullet da vidim na čemu sam. | |
|
| |
eSco Pokerica
Number of posts : 1813 Location : LOL Poker Site : CSB Karma : 93
| Subject: Re: Problem jedne "klasicne" situacije 27.02.09 11:13 | |
| kakav je read o njemu? stats? meni se ovo cini kao klasicno slowplayanje mid seta ili checkiranje sa AK dok ne pogodi, a kad je pogodio onda te tjera da bacis svoj AK ako ima read da te stavio na njega... mozda ima AK pa te stavio na promasen flush i misli da stealas na riveru. | |
|
| |
Andrew Dva para
Number of posts : 109 Location : Osijek Karma : 0
| Subject: Re: Problem jedne "klasicne" situacije 27.02.09 11:25 | |
| mislim da bi ti $210-$230 cbet poprilicno olaksao odluku. posto repas jaki range, jednostavno ce vecina igraca (neznam za nl1k) baciti sve sto nije overpar ovdje, i cbet bi mi ovdje bio cisto informativan.
ako bi me callao, turn bi c/f line uzeo, a ako bi on checkirao, na riveru imamo SD value i line bi mi uglavnom bio check/call, ovisno o oppu.
a kako je odigrano, mislim da je fold ok izbor, iako bi se odlucio za malo pasivniju igru ovdje
nisam bas kompetentan za taj level pa ono xd
Last edited by Andrew on 27.02.09 11:42; edited 1 time in total | |
|
| |
DisD Team Pokerica
Number of posts : 1456 Location : Zagreb Poker Site : Unibet, GoalWin, Party Poker, Expekt Karma : 74
| Subject: Re: Problem jedne "klasicne" situacije 27.02.09 11:41 | |
| Meni se slična situacija dogodila prije da mjeseca protiv jednog rega na $ 2/4 koji je bio prilično solidan igrač!Nemam HH jer sam formatirao laptop pa ću ovako napisati: 3 beto sam AK preflop, protivnik je platio, dvaput smo obojica checirali flop i turn, i na riveru je došao K i ja sam beto $60 u pot od $85. Protivnik me CR do 200$. Ja platio.Board je bio opasniji nešto u martinijevoj situaciji.
Nakon par sekundi me lik počeo zajebavati u stilu kako si to platio, ja sam znao tvoj karte, nemreš ne CONT BET flop pa river betati i slično. Uglavnom istina je da je ovdje bolje CONT BETati flop, i da protivnik zna šta mi imamo na riveru kad ulažemo, a mi neznam što on ima! Ali upravo zato je ovo dobra prilika za bolje igrače da nas blefaju! U svakom slučaju teška situacija na svim nivoima osim na onim najmanjim jer su tamo igrači generalno preloši i premalo prate igru i blefiraju da bi call bio isplativ! | |
|
| |
Lorki Team Pokerica
Number of posts : 100 Location : Busto Town Poker Site : Lakocemo Karma : 5
| Subject: Re: Problem jedne "klasicne" situacije 27.02.09 11:48 | |
| Hm... nisam baš siguran da je obv da imamo AK u ovom handu jer po meni je na flopu bio mandatory cbet. | |
|
| |
Martini Team Pokerica
| Subject: Re: Problem jedne "klasicne" situacije 27.02.09 14:39 | |
| Ova ruka i nije najbolji primjer, tu je blef rijedak jer gotovo nitko ne baca AK ovdje. Ja sam ovaj put bacio (za tim žalim) al bi platio vjerojatno 8 od 10 puta, ak sam na malom tiltu pogotovo.
Problem bolje dočarava ista ruka ali u običnom raisanom potu.
Mislim da za takvu situaciju level nije toliko bitan osim u smislu koji je DisD istaknuo ( da te na najmanjim levelima sigurno ne blefaju).
Inače sam skloniji call-u jer se trudim tako misksat da kad imam AK u takvim situacijama, to je "top of my range" s kojim moram platit, ako je i krivo dovoljno ću ga puta ukrast za malo (repanjem kralja) da bude isplativo. | |
|
| |
Martini Team Pokerica
| Subject: Re: Problem jedne "klasicne" situacije 27.02.09 15:04 | |
| Esco, nemam neki read ( ni ne koristim tracker) osim da sam ga zguglo i da je 2K regular "GluteusMinimus" i da ima dosta nekonvencionalne "line-ove". Puno kola s jakim parovima preflop i tak. | |
|
| |
eSco Pokerica
Number of posts : 1813 Location : LOL Poker Site : CSB Karma : 93
| Subject: Re: Problem jedne "klasicne" situacije 27.02.09 15:33 | |
| ne znam, meni se fold i dalje cini najbolji fotez. TPTK nije nuzno nuts protiv tipa o kojem nemas nikakav read osim ovog sto si napisao. | |
|
| |
Martini Team Pokerica
| Subject: Re: Problem jedne "klasicne" situacije 27.02.09 15:47 | |
| - Lorki wrote:
- Hm... nisam baš siguran da je obv da imamo AK u ovom handu jer po meni je na flopu bio mandatory cbet.
Ovo je apsolutno točno, još je veći pritisak na njega da ja imam slowplayani set, dakle manja šansa da on bluffa mislim. Inače se slažem i s Andrewom i s Lorkijem. Taj flop treba cbetati, olakšalo bi odluku. Ipak da bi dobio širinu i prijetio protivnicima iz više oružja, želim osim cbeta imati CR (s kartom i kao bluff), CC pa CR turn i razne druge lineove. Da bi napravio takvu ravnotežu, plaćam određenu cijenu. Propuštam kratkoročni "value" da bi u sličnim spotovima s drukčijim kartama imao veći ili manji legitimitet, ovisno što mi je cilj i učinio ukupnu ravnotežu "lineova" boljom i teže čitljivom. | |
|
| |
Sponsored content
| Subject: Re: Problem jedne "klasicne" situacije | |
| |
|
| |
| Problem jedne "klasicne" situacije | |
|