Dakle, ovako.
Igram 0.10/0.25 na Party Pokeru i zanima me vaše mišljenje o tome s koliko bih love trebao doć za stol.
Minimum na PP-u je 5, a maximum 25 dolara.
Razlog zašto pitam je slijedeći. Zadnjih par dana par puta mi se događalo slijedeće: Ušao bih s 25 (maximumom), strpljivom igrom popeo se do 40+ i onda izgubio (skoro) sve. Naravno, bad beatovi su u pitanju.
Zadnji je išao ovako: agresivni protivnik rejz preflop, ja rirejz (s 2 kralja), on call. Flop neki glupi (4 8 3), protivnik bet, ja rejz, on ALL-in, ja normalno call-am. On pokazuje As/Kralj (koji debil), i of kors uhvati Asa na riveru.
Ja izgubim 30+ dolara u jednoj jedin0i ruci.
Što je najgore, imao sam još bar 2 takva bad beata.
Da, znam da ću dugoročno profitirati nad takvim debilima, samo nisam siguran da moj bankroll može dočekati tu dugoročnost.
Ono što bih recimo volio moći napraviti je nakon što recimo pređem 30-ak dolara, uzet ih bar 10-ak van sa stola, ali da bih to učinio moram se dignut sa stola i onda opet ući s manjom svotom. A normalno dok to učinim netko će uletit na moje mjesto (čekaju kao kobci na waiting listi), a ne želim mijenjat stol nakon što sam taman pohvatao kako tko igra.
Naravno, mogao bih ući s manjim iznosom na stol, ali recimo kad god uđem s minimumom od 5 dolara (pa do nekih 10-ak) osjećam se kao vreća za udaranje jer su svi osjetno agresivniji protiv short stackova, misleći valjda da mi je to zadnja lova i da se ne želim tako brzo s njom rastati.
A dok imam 30+ dolara skroz se može osjetit respect od ovih sa po par dolara (pa i onih sa 10-ak recimo), foldaju u puno većoj mjeri na svaki moj cont. bet.
Kako naći zlatnu sredinu? Kako spriječiti da čitav svoj iznos riskiram u jednoj ruci? Jer što duže igram (sat, dva, tri), kad tad mi se dogodi pokoja takva rizična situacija da su ulozi ogromni. Naravno da to izbjegavam koliko mogu i da ću u takve okršaje ulazit samo s najjačim rukama, ali što mi to vrijedi kad mi se dogodi takav neki bad beat...